Локация: София, България
Тип:

В новата сграда се добавиха и специфичните условия на средата – тежкият плътен обем на трафопоста, малкото разстояние от север, отварянето на изток, контактът на калкан. Новата сграда трябваше да е не по-малка от околните, но да изглежда лека и ефирна.

За да се засили усещането за индивидуалност на всеки от обитателите и да се намали мащаба на дървения обем, той е условно разделен на четири различни по големина части. Границите между тях са стъклени ленти, хлътнали навътре от еркера до линията на каменния партер. Те преминават без прекъсване по двете фасади и по целия покрив.

Архитектура: Aedes Studio

Използвани системи:
Schüco, JAF

Алуминиеви системи за врати и прозорци
Система за окачени фасади

Награда на категорията "Жилищна Сграда" на Националният Конкурс "Сграда на Годината" за 2015 година.

Жилищна сграда Любата

Сграда на Годината (2015)

Награда на категорията "Жилищна Сграда" на Националният Конкурс "Сграда на Годината" за 2015 година.

Още проекти:

    Абонамент за бюлетин