Location: Sofia, Bulgaria
Type:

The specific conditions of the environment were added to the new building – the heavy dense volume of the substation, the small distance from the north, the opening to the east, the contact of the turbot. The new building was supposed to be no smaller than the surrounding ones, but to look light and airy.

To enhance the sense of individuality of each of the occupants and to reduce the scale of the wooden volume, it is conditionally divided into four different sized parts. The boundaries between them are glass strips sunk inward from the bay window to the line of the stone floor. They pass without interruption on both facades and on the whole roof.

Architecture: Aedes Studio

Systems Used:
Schüco, JAF

Aluminium systems for doors and windows
Curtain wall system

Winner of the "Residential Buildings" Category from the National Contest "Building of the Year" for 2015.Building of the Year" за 2015 година.

Residential building Liubata

Building of the Year (2015)

Winner of the "Residential Buildings" Category from the National Contest "Building of the Year" for 2015.

More projects: